Големи горски пожари избухнаха в няколко острова в Гърция и 

...
Големи горски пожари избухнаха в няколко острова в Гърция и 
Коментари Харесай

Огнен ад в Гърция - евакуират спешно туристи от плаж в Корфу

Големи горски пожари избухнаха в няколко острова в Гърция и  хиляди туристи и жители  бяха принудени да се изтеглят.

От плаж на остров Корфу стартира евакуация по море на хора, които бягат от огнения пъкъл. Около 59 души са били евакуирани от плажа Нисаки на северозападния бряг, като в акцията участват шест кораба на бреговата защита и девет частни кораба, заяви " Скай нюз ".  

 

#WATCH l #Greece issued evacuation orders for the northwest island of #Corfu on Sunday as wildfires begin to spread across the popular tourist destination, local media reported.

Sea evacuations have already begun across the island, the local government has said. pic.twitter.com/RrZdK6p7Zo
— DD News (@DDNewslive) July 24, 2023
Междувременно гръцките медии, представени от Българска телеграфна агенция, оповестиха, че към 2600 души от 17 селища са били евакуирани  на Корфу. Засега няма информация за потърпевши и починали хора, само че са изгорели са 20 хиляди декара площи. 

До късно нощес не е имало сигнали от българи за оказване на подпомагане за евакуация от остров Родос, сподели пред Българска телеграфна агенция Деница Петкова от дирекция " Стратегически връзки и обществена дипломация " на Министерство на външните работи. Посолството на страната ни в Атина предложи на   българските жители, краткотрайно или непрекъснато пребиваващи в регионите с пожари в Гърция, да наблюдават известията и наложително да извършват всички рекомендации на Министерството на външните работи на Гърция, които са налични на гръцки и британски език.  

Междувременно туристите на Родос чакат полети, с цел да се приберат. Там беше извършена най-мащабната евакуация в историята Гърция - близо  19 хиляди души бяха отведени от острова,  съобщиха гръцките управляващи. Хората разказват ужасяващи подиуми, като някои от тях е трябвало да изоставен пешком или да намерят личен превоз, откакто им е било казано да изоставен. Горският пожар в централната и южната част на Родос гори от вторник насам.  

Днес гръцките медии оповестяват за нови пожари и на остров Евия (Евбея) и на полуостров Пелопонес.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР